VIK - Formaggi stagionati olasz friss sajtkultúra 10 L tejhez

Formaggi stagionati olasz sajtkultúra, friss-, krém-, és fűszeres sajtok készítéséhez.

A csomag tartalma 10 liter tejhez elegendő. Hűtőgépben tárolva legalább egy évig eltartható.

Bővebb leírás

SAJT-00072

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

550,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Formaggi stagionati olasz sajtkultúra, friss-, krém-, és fűszeres sajtok készítéséhez.

Formaggi Stagionati Olasz Friss Sajtkultúra 10L (1396)

 

A csomag tartalma 10 liter tejhez elegendő. Hűtőgépben tárolva legalább egy évig eltartható.

Felhasználás előtt vegyük ki a hűtőgépből, majd legalább 5 perc  melegedés után keverjük össze egy kevés langyos vizzel,

majd beleöntjük és jól elkeverjük 10 liter jó minőségű, 39°C-os, hőkezelt kecske-, juh- vagy tehéntejjel.

Adjunk hozzá kb. 1 g, vízben felodott kálcium kloridot is.

A tejet jól elkeverjük, majd 15 perc pihentetés után keverjünk hozzá tejoltót is.

Kb. 45 perc múlva az alvadékunk megkeményedik, megszilárdul.

Az alvadékot vágjuk apró, 5-7 cm-es kockákra, majd  40 perc elteltével szedjük át sajtformákba.

sajtformákat jól töltsük tele, mert az alvadék, az ülepedés végére, közel harmadára összeesik.

1 óra elteltével fordítsuk meg először, majd félóránként ismét át kell forgatnunk kb. még hatszor.

Kb. 12 óra múlva a sajtokat enyhén besózzuk. (Ne használjunk jódozott sót.)

A sózás után a sajtunkat különféle fűszerekkel ízesíthetjük. A fűszerezés után a sajtunk fogyasztható.

 

A kész sajtot 4-12°C-on tároljuk.

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét