VIK - Formaggi stagionati olasz friss sajtkultúra 10 L tejhez
Formaggi stagionati olasz sajtkultúra, friss-, krém-, és fűszeres sajtok készítéséhez.
A csomag tartalma 10 liter tejhez elegendő. Hűtőgépben tárolva legalább egy évig eltartható.
Formaggi stagionati olasz sajtkultúra, friss-, krém-, és fűszeres sajtok készítéséhez.
A csomag tartalma 10 liter tejhez elegendő. Hűtőgépben tárolva legalább egy évig eltartható.
Formaggi stagionati olasz sajtkultúra, friss-, krém-, és fűszeres sajtok készítéséhez.
A csomag tartalma 10 liter tejhez elegendő. Hűtőgépben tárolva legalább egy évig eltartható.
Felhasználás előtt vegyük ki a hűtőgépből, majd legalább 5 perc melegedés után keverjük össze egy kevés langyos vizzel,
majd beleöntjük és jól elkeverjük 10 liter jó minőségű, 39°C-os, hőkezelt kecske-, juh- vagy tehéntejjel.
Adjunk hozzá kb. 1 g, vízben felodott kálcium kloridot is.
A tejet jól elkeverjük, majd 15 perc pihentetés után keverjünk hozzá tejoltót is.
Kb. 45 perc múlva az alvadékunk megkeményedik, megszilárdul.
Az alvadékot vágjuk apró, 5-7 cm-es kockákra, majd 40 perc elteltével szedjük át sajtformákba.
A sajtformákat jól töltsük tele, mert az alvadék, az ülepedés végére, közel harmadára összeesik.
1 óra elteltével fordítsuk meg először, majd félóránként ismét át kell forgatnunk kb. még hatszor.
Kb. 12 óra múlva a sajtokat enyhén besózzuk. (Ne használjunk jódozott sót.)
A sózás után a sajtunkat különféle fűszerekkel ízesíthetjük. A fűszerezés után a sajtunk fogyasztható.
A kész sajtot 4-12°C-on tároljuk.
Kövessen minket