VIK - Olasz brie sajtkultúra 10 L tejhez

Olasz brie sajtkultúra 10 L tejhez.

A csomag tartalma 10 liter tejhez elegendő. Hűtőgépben tárolva kb. egy évig eltartható.

Bővebb leírás

SAJT-00071

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

550,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Olasz brie sajtkultúra 10 L tejhez.

Olasz Brie sajtkultúra 10 L tejhez  (1339)

 

A csomag tartalma 10 liter tejhez elegendő. Hűtőgépben tárolva kb. egy évig eltartható.

Felhasználás előtt vegyük ki a hűtőgépből, majd legalább 5 perc  melegedés után keverjük össze egy kevés langyos vizzel,

majd beleöntjük és jól elkeverjük 10 liter jó minőségű, 32°C-os, hőkezelt kecske-, juh- vagy tehéntejjel.

Adjunk hozzá kb. 1 g, vízben felodott kálcium kloridot is.

A tejet jól elkeverjük, majd 30-40 perc pihentetés után keverjünk hozzá tejoltót is.

Kb. 45 perc múlva az alvadékunk megkeményedik, megszilárdul.

Az alvadékot vágjuk apró, 2-3 cm-es kockákra, majd  40 perc elteltével szedjük át sajtformákba.

sajtformákat jól töltsük tele, mert az alvadék, az ülepedés végére, közel harmadára összeesik.

1 óra elteltével fordítsuk meg először, majd félóránként ismét át kell forgatnunk kb. még hatszor.

24 óra múlva a sajtokat 12-15%- os sófürdőbe tesszük kb. 2 órára vagy finoman besózzuk. (Ne használjunk jódozott sót.)

 

Az érlelést 15°C-on, legalább 95 % páratartalom mellett, kb. 3 hétig RÁCSON végezzük. NE ÁLLJON NEDVES FELÜLETEN, KÜLÖNBEN NEM TUD A PENÉSZ SZAPORODNI. Naponta 2x kell szellőztetni és egyszer fordítani a tároló dobozban.

Kb. a hetedik napon jelennek meg a fehér gombapelyhek a sajtunkon.

 

Az érlelés alatt naponta forgassuk meg a sajtokat.


Figyeljünk nagyon a páratartalomra és a hőfok pontos betartására.

Figyelem!

A briet  külön hűtőszekrényben kell érlelni, vagy tároló dobozban + fedő + rács, ami alá pici vizet öntünk,a megfelelő páratartalom miatt, különben a penész rátelepszik a többi sajtra is!

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét