VIK joghurtkultúra 1 L tejhez

VIK-CHEESE ® joghurtkultúra.


Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.

1 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez

Bővebb leírás

SAJT-00064

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

450,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

VIK-CHEESE ® joghurtkultúra.


Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.

1 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez

Melegítsük fel a házitejet 80 °C-ra, majd hűtsük vissza 42°C-ra ( ez a hőkezelés)

A kultúrát vegyük ki a hűtőből és kb 10 perc melegedés után keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd keverük hozzáa a többi tejünkhöz. 6-10 órán keresztül tartsuk a tejet kb. 40°C-on. 

( Joghurtkészítő gépet, esetleg egy kicsit átalakított aszalót is használhatunk a melegen tartáshoz, de jobb híján a dunsztolás is megteszi)

6-10 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük hűtőszekrénybe, és néhány órát hidegen pihentessük még.

A hűtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.

A kész joghurból , ha elteszünk két három evőkanállal, akkor a következő joghort készítésénél ,elég azt belekeverni a tejbe, nem kell új kultúrát használnunk.  Ezt maximum 6-7 szer használhatjuk újra.

VIK joghurt kultúra 1 L tejhez  (1548)

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét