
VIK joghurtkultúra 1 L tejhez
VIK-CHEESE ® joghurtkultúra.
Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.
1 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez
VIK-CHEESE ® joghurtkultúra.
Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.
1 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez
VIK-CHEESE ® joghurtkultúra.
Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.
1 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez
Melegítsük fel a házitejet 80 °C-ra, majd hűtsük vissza 42°C-ra ( ez a hőkezelés)
A kultúrát vegyük ki a hűtőből és kb 10 perc melegedés után keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd keverük hozzáa a többi tejünkhöz. 6-10 órán keresztül tartsuk a tejet kb. 40°C-on.
( Joghurtkészítő gépet, esetleg egy kicsit átalakított aszalót is használhatunk a melegen tartáshoz, de jobb híján a dunsztolás is megteszi)
6-10 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük hűtőszekrénybe, és néhány órát hidegen pihentessük még.
A hűtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.
A kész joghurból , ha elteszünk két három evőkanállal, akkor a következő joghort készítésénél ,elég azt belekeverni a tejbe, nem kell új kultúrát használnunk. Ezt maximum 6-7 szer használhatjuk újra.
Kövessen minket