Danisco - PC SAM 3 (Lyo 2 D)
Idegen penész gátló fehérpenész kultúra. CSAK RENDELÉSRE!
Idegen penész gátló fehérpenész kultúra. CSAK RENDELÉSRE!
Érlelő kultúra fehérpenésszel érő (camambert és brie) sajtokhoz, melynek különleges tulajdonsága, hogy gátolja az idegen penész (Mucor-félék) növekedését
Felhasználási terület:
Kiszerelési egység: Lyo 2 D
ca. 300-600 liter tejhez
Termékünk nagyszerű választás a fehérpenésszel érő lágy sajtok készítéséhez. Gyors növekedésű kultúra, mely közepes sűrűségű és magasságú penészbevonatot képez a sajt felületén. Közepesen erős a fehérjebontó (proteolítikus) és a zsírbontó (lipolítikus) képessége – ezek azok a folyamatok, amelyeknek kulcsszerepe van a sajt állományának és aromájának kialakításában.
ÖSSZETÉTEL: Penicillium candidum
ADAGOLÁSI PÉLDÁK:
Camambert: 3 - 5 dózis / 1.000 liter tej
Stabilizált Brie : 5 - 8 dózis / 1.000 liter tej
TÁROLÁSI HŐMÉRSÉKLET: ≤ - 18 oC-fok
ÚTMUTATÓ AZ ALKALMAZÁSRA:
Felbontás előtt a nyitási felület (ca. 70%-s) ethanollal fertőtlenítendő. A kultúrát aszeptikus körülmények között adagolják közvetlenül az alapanyag-tejhez. Felhasználás előtt 30 – 60 perccel szobahőmérsékleten tároljuk a kultúrát. A kultúrát közvetlenül a tejhez is hozzá lehet adni vagy rápermetezhetjük a sajt felületére. Utóbbi esetben a zacskó teljes tartalmát enyhén sós csapvízben kell „aktiválni“kell, néhány órával a használat előtt. Ezt még kimunkáljuk hétköznapi nyelven. Ezt a folyadékot maximum 16 órán keresztül lehet tárolni + 5 °C +/- 1 °C-fokon
A kultúra önmagában Camembert/Brie sajt gyártására nem alkalmas! Starter (savanyító) kultúraként a CHOOZIT MA 4001 LYO 5 DCU vagy a CHOOZIT MM 100 LYO 25 DCU kultúrát ajánljuk A végtermék egyenletes minőségének érdekében ajánlatos a zacskó teljes tartalmát egyszerre felhasználni.
GMO STÁTUSZ: nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat
Kövessen minket