Danisco - PC SAM 3 (Lyo 2 D)

Idegen penész gátló fehérpenész kultúra. CSAK RENDELÉSRE!

Bővebb leírás

SAJT-00054

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

2 500,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Érlelő kultúra fehérpenésszel érő (camambert és brie) sajtokhoz, melynek különleges tulajdonsága, hogy gátolja az idegen penész (Mucor-félék) növekedését

Felhasználási terület:

  • Fehérpenésszel érő sajtokhoz
 

Kiszerelési egység: Lyo 2 D

ca.  300-600 liter tejhez

Termékünk nagyszerű választás a fehérpenésszel érő lágy sajtok készítéséhez. Gyors növekedésű  kultúra, mely közepes sűrűségű és magasságú penészbevonatot képez a sajt felületén. Közepesen erős a fehérjebontó (proteolítikus) és a zsírbontó (lipolítikus) képessége – ezek azok a folyamatok, amelyeknek kulcsszerepe van a sajt állományának és aromájának kialakításában.

ÖSSZETÉTEL: Penicillium candidum

ADAGOLÁSI PÉLDÁK:

Camambert:                        3 - 5 dózis / 1.000 liter tej

Stabilizált Brie :               5 - 8 dózis / 1.000 liter tej

TÁROLÁSI HŐMÉRSÉKLET:    ≤   - 18 oC-fok

ÚTMUTATÓ AZ ALKALMAZÁSRA:

Felbontás előtt  a nyitási  felület  (ca. 70%-s) ethanollal fertőtlenítendő. A kultúrát aszeptikus körülmények között adagolják közvetlenül az alapanyag-tejhez. Felhasználás előtt 30 – 60 perccel szobahőmérsékleten tároljuk a kultúrát. A kultúrát közvetlenül a tejhez is hozzá lehet adni vagy rápermetezhetjük a sajt felületére. Utóbbi esetben a zacskó teljes tartalmát enyhén sós csapvízben kell „aktiválni“kell, néhány órával a használat előtt.  Ezt még kimunkáljuk hétköznapi nyelven. Ezt a folyadékot maximum 16 órán keresztül lehet tárolni + 5 °C +/-  1 °C-fokon

A kultúra önmagában Camembert/Brie sajt gyártására nem alkalmasStarter (savanyító) kultúraként a CHOOZIT MA 4001 LYO 5 DCU vagy a CHOOZIT MM 100 LYO 25 DCU kultúrát ajánljuk A végtermék egyenletes minőségének érdekében ajánlatos a zacskó teljes tartalmát egyszerre felhasználni.

GMO STÁTUSZ:  nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat


Írja meg véleményét

Írja meg véleményét