Danisco - MA 11 (Lyo 25 DCU)
Gyorsan savanyító kultúra kecsketejhez is. Friss és krémsajtokhoz.
Rendelésre!
Gyorsan savanyító kultúra kecsketejhez is. Friss és krémsajtokhoz.
Rendelésre!
CHOOZITTM MA 11 kultúra KECSKESAJT KÉSZÍTÉSÉHEZ IS
Jellemzői: megbízhatóan és gyorsan savanyít,
CO2- t (gázt) nem termel,
idális krémsajt és friss sajt készítéséhez, KECSKETEJBŐL és tehéntejből is.
CHOOZITTM sajtkultúra, fagyasztva szárított (liofilizált) formában
Kiszerelési egység: 25 DCU
1 tasak ca. 400 - 500 liter tejhez
A TERMÉK LEÍRÁSA:
A Choozit MA 11 mezofil homofermentativ kultúra, mely rendkívül megbízhatóan és gyorsan savanyít. A kultúra CO2-t (gázt) nem képez. Kiválóan alkalmas friss sajt és krémsajt készítéséhez.
A kultúra viszonylag alacsony hőmérsékleten is aktív, így a tej hideg előérleléséhez is ideális.
ÖSSZETÉTEL:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Hordozó :Szacharóz, Maltodextrinek
ADAGOLÁSI PÉLDÁK:
Lágy sajt: 6,25 DCU / 100 liter kád-tej
Ementáli sajt 6,25 DCU / 100 liter kád-tej
Raclette, Fontine 6,25 DCU / 100 liter kád-tej
Saint Paulin: 6,25 DCU / 100 liter kád-tej
Tomme,Comté: 6,25 DCU / 100 liter kád-tej
Friss sajt: 3,75 – 6,25 DCU / 100 liter kád-tej
Tvarog 4 - 6 DCU / 100 liter kád-tej
Túró típusú termék: 4 - 6 DCU / 100 liter kád-tej
Tejföl: 4 - 6 DCU / 100 liter kád-tej
TÁROLÁSI HŐFOK ÉS ÚTMUTATÓ AZ ALKALMAZÁSRA:
Tárolás hőfok < 4 oC fokon, száraz körülmények között.
Amennyiben mínusz fokon tárolják a kultúrát, a zacskót felnyitás előtt 30 – 60 percig tartsák szobahőmérsékleten. Ettől eltérő eljárás a kultúra aktivitását hátrányosan befolyásolja. Amennyiben hosszabb ideig tárolják a kultúrát szobahőmérsékleten, csökken az aktivitás.
Felhasználás előtt ellenőrizzék, hogy a kultúra por alakban van-e. Amennyiben a kultúra összetapad ill. összecsomósodik a zacskóban, nem felhasználható és megsemmisítendő.
Közvetlenül adagolandó a tejhez; kerülendő a habosodás és a levegőbevitel.
GMO STÁTUSZ:nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat
Általános információk:
A Danisco® néven ismert kultúrák gyártója a DuPont Nutrition & Health.
E termékeket a világ számos országában használják sajt, joghurt és egyéb tejtermékek-féleségek előállításához. A CHOOZIT a sajtgyártáshoz ajánlott kultúrák gyűjtőneve.
* A DCU (azaz Danisco Culture Unit): a gyártó által megadott egység, amely
- a tasakban elhelyezett kultúra aktivitását mutatja,
- s amelyben a javasolt adagolást a gyártó megadja.
Kövessen minket