![Danisco - Choozit Star 26 (Lyo 50 DCU) Danisco - Choozit Star 26 (Lyo 50 DCU)](https://www.beerodalom.hu/1671-large_default/danisco-choozit-star-26-lyo-50-dcu.jpg)
Danisco - Choozit Star 26 (Lyo 50 DCU)
Gyúrt sajtokhoz való kultúra.
Gyúrt sajtokhoz való kultúra.
Hevített gyúrt sajtokhoz (pl. parenyica, mozzarella)
Jellemzői: a Danisco kínálatában ez a ‚CSÚCSTERMÉK‘ hevített-gyúrt sajtokhoz, rendkívül gyors, 40 oC-fokon a kultúrázástól számított 3 és fél órán belül nyújtható a sajttésztaCHOOZITTM sajtkultúra, fagyasztva szárított (liofilizált) formában
Kiszerelési egység: 50 DCU
1 tasak 1.000 liter tejhez
Termofil kultúra, amely Streptococcus salivarius subsp. thermophilus törzsek koncentrált keverékét tartalmazza, fagyasztva szárított formában. Kifejezetten hevített gyúrt sajtok gyártására fejlesztették.
Rendkívül gyors a savanyítóképessége; a kultúrával gyárott termék garantáltan megfelel a hevített gyúrt sajtokkal szemben támasztott speciális követelményeknek (nyúlás és "terülő-képesség”); az alacsony fehérjebontásnak köszönhetően nő a termék szavatossági ideje
ÖSSZETÉTEL:Streptococcus thermophilus
ADAGOLÁS:
Termék:Beoltási mennyiség: Parenyica, mozzarella, pizza-sajt: 5,0 DCU / 100 liter tej
Beoltási hőfok: 32 oC – 42 oC között. A termékhez savanyodási görbét mellékelünk.
ÚTMUTATÓ AZ ALKALMAZÁSRA:
Tárolás hőfok 4 oC fokon, száraz körülmények között. A zacskót nyitás előtt 30 – 60 percig tartsák szobahőmérsékleten.. Amennyiben ennél hosszabb ideig tárolják a kultúrát szobahőmérsékleten, csökken az aktivitás.
Felhasználás előtt ellenőrizzék, hogy a kultúra por alakban van-e ? – amennyiben nem, a termék nem felhasználható.
GMO STÁTUSZ:nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat
Általános információk:
A Danisco® néven ismert kultúrák gyártója a DuPont Nutrition & Health. E termékeket a világ számos országában használják sajt, joghurt és egyéb tejtermékek-féleségek előállításához. A CHOOZIT a sajtgyártáshoz ajánlott kultúrák gyűjtőneve.
* A DCU (azaz Danisco Culture Unit): a gyártó által megadott egység, amely
- a tasakban elhelyezett kultúra aktivitását mutatja,
s amelyben a javasolt adagolást a gyártó megadja.
A tasakokon a nettó súly gr-ban is feltűntetésre kerül.
Kövessen minket