
Danisco - Yo-Mix 883 (10 DCU)
Különleges, a Danisco által szabadalmazatott törzset tartalmazó joghurtkultúra
Különleges, a Danisco által szabadalmazatott törzset tartalmazó joghurtkultúra
Fagyasztva szárított (liofilizált) formában
Kiszerelési egység: 10 DCU
ca. 50 -100 liter tejhez
Termékünk különleges joghurtkultúra,a mely rendkívül gyorsan savanyít; ez a tulajdonság ugyanakkor nagyon csekély utósavanyodással párosul. Felhasználásával nagy viszkozitású és rendkívül krémes készterméket kapunk.
A YO-MIX 883 starter kultúra egy olyan Streptococcus thermophilus törzset tartalmaz, amelyet a Danisco szabadalmaz-tatott (törzssz: CNCM I-2980, hatályos francia szabadalom FR 2 852 604, PCT bejelentés EO 2004/085607). Ennek az egyedi Streptococcus thermophilus törzsnek köszönhetően a kultúra által képzett állomány és érzékszervi tulajdonságok egyaránt kíválóak.
ÖSSZETÉTEL:
Streptococcus thermophilus,Lactobacillus delbrückii subsp. lactis
Hordozó: szacharóz, maltodextrinek
ADAGOLÁSI PÉLDÁK:
Fermentált tej: 10 – 20 DCU / 100 liter tej
Joghurt: 10 – 20 DCU / 100 liter tej
TÁROLÁSI HŐMÉRSÉKLET : ≥ 4 °C
ÚTMUTATÓ AZ ALKALMAZÁSRA:
A zacskó felbontása előtt fertőtlenítsék a nyitási felület (s amennyiben szükséges, töröljék papírtörülközővel szárazra, hogy a kultúra ne tapadjon rá a zacskóra). Ezt követően adják a kultúrát közvetlenül a pasztörizált tejhez és keverjék el alaposan (ipari körülmények között : ca. 30 perc, alacsony fordulatszámon).
Javasolt kultúrázási hőfök: 35 – 45 °C – a kívánatos fermentációs idõtartam függvényében
GMO STÁTUSZ: nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat
Kövessen minket