Meglett az eredménye a sok Sötét Bunkó fogyasztásnak és agyalásnak. Mivel komlóbuzik vagyunk, nem volt kérdés, hogy mekkora szerepet kapjon újabb sörünkben ez a csodálatos növény, ami oly sok örömet tud okozni a sörszerető embereknek. Fogtuk magunkat, elmentünk a főzdébe és nekiálltunk egy amerikai pale ale-t főzni.
Hogy mi az az amerikai pale ale? Egy aranyszínű sör, aminél a közepes testet adó maláta utat enged a citrusos, gyümölcsös, vagy akar zöld fenyvest idéző komlónak és az aromafelhő mögött megérkezik a kellemesen bizsergető keserűség is.
És itt a lényeg. Komlóztunk, hogy keserű legyen. Komlóztunk, hogy illatos legyen. És ráadásként, repetáztunk egyet és a már szinte kész sörünket újból megkomlóztuk – úgymond hidegkomlóztuk – hogy egy mély szippantás hatására agyunk, koponyánk hátsó falához vágódva azt sugallja, ez valami más, kérek még.
Kövessen minket