Danisco - Choozit ALP D (Lyo 50 DCU)

Alpesi sajtokhoz való kultúra. CSAK RENDELÉSRE!

Bővebb leírás

SAJT-00056

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

4 200,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

CHOOZITTM Alp D LYO 50 DCU – különleges összetételű sajtkultúra Különösen ajánlott: alpesi jellegű (hegyi) sajtokhoz valamint gazdag ízvilágú félkemény sajtokhoz CHOOZITTM sajtkultúra, fagyasztva szárított (liofilizált) formában

Kiszerelési egység: 50 DCU 1 tasak ca. 500 liter tejhez
A TERMÉK LEÍRÁSA: A CHOOZIT Alp D LYO 50 DCU

mezofil és termofil savanyító törzseken kívül aromaképző törzseket is tartalmaz. Közepesen gyorsan savanyít és csekély mennyiségű gázt képez, melynek következtében apróbb lyukak alakulnak ki a sajttésztában. Magasabb utómelegítési hőfokot elbír és intenzívebb aromát képez, mint a pusztán mezofil törzseket tartalmazó kultúrák.

Rúzsflórával és natúr kéreggel érlelt ill. sajtbevonóval készített félkemény és kemény sajthoz egyaránt kiváló. Ementáli sajt gyártására is kiválóan alkalmas, amennyiben a tejhez a CHOOZIT Alp D Lyo 50 kultúrával együtt propionsav baktériumot is adnak. ÖSSZETÉTEL: Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Streptococcus thermophilus Lactobacillus helveticus Lactobacillus lactis

ADAGOLÁSI PÉLDÁK: Félkemény sajt: 10 - 15 DCU / 100 liter Kemény sajt: 7 - 10 DCU / 100 liter

ÚTMUTATÓ AZ ALKALMAZÁSRA: Felbontás előtt ajánlatos a nyitási felület (ca. 70%-s) ethanollal fertőtleníteni. Felhasználás előtt ellenőrizzék, hogy a kultúra por alakban van-e; amennyiben igen, a kultúra nem felhasználható! A végtermék egyenletes minőségének érdekében ajánlatos a zacskó teljes tartalmát egyszerre felhasználni.

TÁROLÁSI HŐMÉRSÉKLET: < = - 18 o C-fok GMO STÁTUSZ: nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat Általános információk: A Danisco® néven ismert kultúrák gyártója a DuPont Nutrition & Health. E termékeket a világ számos országában használják sajt, joghurt és egyéb tejtermékek-féleségek előállításához. A CHOOZIT a sajtgyártáshoz ajánlott kultúrák gyűjtőneve. * A DCU (azaz Danisco Culture Unit): a gyártó által megadott egység, amely - a tasakban elhelyezett kultúra aktivitását mutatja, - s amelyben a javasolt adagolást a gyártó megadja. Kiszerelési egység: 50 DCU: ca. 500 liter tejhez A tasakokon a nettó súly gr-ban is feltűntetésre kerül. (A nettósúly gyártási tételenként változhat!


Írja meg véleményét

Írja meg véleményét