Laktoferm Bifidus joghurtkultúra 1-5 L tejhez

Lactoferm®  Bifidus joghurt starter kultúra 1-5 L tejhez, ultra mennyiségű Bifidus esensis baktériummal.

Bővebb leírás

SAJT-00079

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

1 290,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Lactoferm®  Bifidus joghurt starter kultúra 1-5 L tejhez, ultra mennyiségű Bifidus esensis baktériummal.

Lactoferm Bifidus Indító joghurt kultúra 1-5 L tejhez  (3013)
Fagyasztva szárított tenyészet, kiváló minőségű.

1-5 liter lágy, természetes, élő Bifidus joghurt készítéséhez.

Melegítsük fel a házitejet 90 °C-ra, majd hűtsük vissza 47°C-ra ( ez a hőkezelés).

A kultúrát vegyük ki a hűtőből és kb 10 perc melegedés után keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd keverük hozzá a többi tejünkhöz.  4-6 órán keresztűl tartsuk a tejet kb. 47°C-on. 

( Joghurtkészítő gépet, esetleg egy kicsit átalakított aszalót is használhatunk a melegen tartáshoz., de jobb híján a dunsztolás is megteszi).

4-6 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük hűtőszekrénybe és néhány órát hidegen pihentessük még.

A hűtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.

A kész joghurból , ha elteszünk két három evőkanállal, akkor a következő joghort készítésénél ,elég azt belekeverni a tejbe, nem kell új kultúrát használnunk.  Ezzel a csomaggal akár ötször használhatjuk újra.
Amennyiben a joghurtunk nyálkásodik, használjunk új csomagot!

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét