
Laktoferm Bifidus joghurtkultúra 1-5 L tejhez
Lactoferm® Bifidus joghurt starter kultúra 1-5 L tejhez, ultra mennyiségű Bifidus esensis baktériummal.
Lactoferm® Bifidus joghurt starter kultúra 1-5 L tejhez, ultra mennyiségű Bifidus esensis baktériummal.
Lactoferm® Bifidus joghurt starter kultúra 1-5 L tejhez, ultra mennyiségű Bifidus esensis baktériummal.
Fagyasztva szárított tenyészet, kiváló minőségű.
1-5 liter lágy, természetes, élő Bifidus joghurt készítéséhez.
Melegítsük fel a házitejet 90 °C-ra, majd hűtsük vissza 47°C-ra ( ez a hőkezelés).
A kultúrát vegyük ki a hűtőből és kb 10 perc melegedés után keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd keverük hozzá a többi tejünkhöz. 4-6 órán keresztűl tartsuk a tejet kb. 47°C-on.
( Joghurtkészítő gépet, esetleg egy kicsit átalakított aszalót is használhatunk a melegen tartáshoz., de jobb híján a dunsztolás is megteszi).
4-6 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük hűtőszekrénybe és néhány órát hidegen pihentessük még.
A hűtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.
A kész joghurból , ha elteszünk két három evőkanállal, akkor a következő joghort készítésénél ,elég azt belekeverni a tejbe, nem kell új kultúrát használnunk. Ezzel a csomaggal akár ötször használhatjuk újra.
Amennyiben a joghurtunk nyálkásodik, használjunk új csomagot!
Kövessen minket