Danisco - Probat 222 (10 DCU)
Mezofil aromaképző kultúra.
Mezofil aromaképző kultúra.
Jellemzői:
Fagyasztva szárított (liofilizált) formában, kiszerelési egység: 10 DCU
1 tasak ca. 50 - 100 liter tejhez
A Probat 222 mezofil kultúra, mely gyorsan savanyít és jelentős mennyiségű aromát és CO2–t (azaz gázt) termel. Az aromatermelésnek köszönhetően kellemesen vajas aromájú, ízletes végterméket kapunk, a gáztermelésnek köszönhetően pedig nagyobb mennyiségű lyuk képződik a sajtban.
A kultúra kíválóan alkalmas tejföl, túró valamint friss sajtok (pl. gomolya, crème fraîche) készítéséhez, kékpenésszel érő sajtokhoz valamint félkemény sajtokhoz, melyeknél nagy mennyiségű lyuk kialakítása a cél (pl. nagylyukú sajt, röglyukas sajt - pl. tilsit/óvári)
ÖSSZETÉTEL:
Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis , Leuconostoc mesenteroides subsp. cremosis
ADAGOLÁSI PÉLDÁK:
Savanyított tejtermékek (pl. tejföl) és író: 10 – 20 DCU / 100 liter
Friss sajt (pl. gomolya) 5 – 20 DCU / 100 liter
Félkemény sajt (pl : tilsiti/óvári) :15 - 30 DCU / 100 liter
Vaj:20 - 50 DCU / 100 liter
TÁROLÁSI HŐMÉRSÉKLET : ≤ - 20 °C
ÚTMUTATÓ AZ ALKALMAZÁSRA:
A zacskó felbontása előtt a nyitási felület (ca. 70%-s) ethanollal fertőtlenítendő ; ezt követően adják a kultúrát közvetlenül a pasztörizált tejhez. A végtermék egyenletes minőségének érdekében ajánlatos a zacskó teljes tartalmát egyszerre felhasználni.
GMO STÁTUSZ: nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat
Kövessen minket