Mecénás - Nautilus Imperial Stout (0,75l)

A Mecénás Sörműhely legújabb darabja, egy koromfekete Imperial Stout 8,2%-os alkoholtartalommal.

Bővebb leírás

SOR--00733

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

1 800,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Sörfőzőnk, Pethő Zsombor, aki nem egyszer zsűriként is szerepelt sörversenyeken, most a Mecénás Sörműhely új sörét, saját költeményét zsűrizte:

A sört hidegebben illatolva először tejeskávés jelleget hordoz, melyhez társul némi fekete olivás jelleg, ami néhány import fekete sörnél (Stout, Black IPA) megfigyelhető. Ezután megérkezik egy meghatározó malátás, kenyeres jelleg, ami kiegészül némi nektáros, karamellás illattal. Tovább melengetve a sört kibontakoznak a pörkölt maláták, az első tejcukros - kávés jelleg fokozatosan átcsap pörkölt árpásba, majd egyre inkább étcsokoládés lesz.

Megjelenésben átláthatatlan, éjfekete sört kapunk, melynek barna krémes habja végig megmarad.
A korty elején az illatban megfigyelt jelleget kapjuk, az olívás íz átcsap mézes-karamellesbe, ekkor megjelenik egy kis amerikai komlós, gyantás jelleg. Az utóízben fokozatosan eluralkodik a kávés szárazság, végül étcsokis íz marad a szánkban. A korty végig krémes, a magasabb alkohol szépen megbújik a kávés ízek mögött és száraz, könnyen iható marad a sör.

A Nautilus egy komplex fekete sör, érdemes elidőzni az illatok és ízek megfejtésével. 13-14 Celsius fokon érnek az ízek igazán a csúcsra.

Kíváncsian várjuk a Ti véleményeteket is!


Via: facebook (https://www.facebook.com/mecenassormuhely/?fref=ts)

  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Hőkezelt/pasztőrözött
  • Kiszerelés (liter) 0,75

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét