Hedon - Napalm (0,33l)

Napalm, chilis old ale.

Bővebb leírás

SOR--00025

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

890,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Napalm

 

Házi sörfőzésben az egyik legjobb dolog, hogy óriási szabadságod van, ha nem verseny kategóriára főzöl, tulajdonképpen azt csinálsz, amit akarsz. Jöhetnek a kísérletek, agymenések, mint például a chilis sör. És ha még jól is sikerül, érdemes nagyobban is lefőzni és megmutatni a nagyérdeműnek. Első hallásra nehéz elképzelni egy sör és a paprika házasságát, de hát az együttélés dönti el, hogy működik-e a dolog.

Chili

Egyszerűen hangzik, végy egy sört és rakj bele chilit. Ennyi az egész, ennek ellenére kb. másfél év és 9 főzet kellett a végső recept kimunkálására. Azt a külvárosi nyers élményt könnyű megadni, amit önmagában egy sör és a chili ad, rágcsáljunk el egy habanero paprikát és igyál rá egy jó, dobozos ászokot, így nem egy bonyolult dolog. Mi viszont mást akartunk, egy igazi kulináris élményt adni, egy jó sört szerettünk volna izgalmassá, különlegessé tenni, egy érdekes „fűszerrel”. Ehhez meg már csak a jó sör, meg az izgalom kell, ja és a már említett másfél év kísérletezés. A Napalm alapját egy English Old Ale képezi, ami testességével, gazdag malátás ízeivel és magas alkoholtartalmával jó alap a felpaprikázásra, ráadásul lehet vörösre csinálni.

A másik fontos elem a chili paprika, amit kizárólag frissen érdemes használni, hogy az erején túl az izgalmas zamatai is szerepet kapjanak. Mi két mexikói (Chipotle, Habanero) és a Thai chilit állítottunk csatarendbe (igazi „multikulti”). A Chipotle talán a legérdekesebb a három közül, ugyanis ez egy füstön szárított Jalapeno fajta és nem a csípőssége dominál. A Thai chili és az Habanero viszont már igazi nagyágyú a 100.000 feletti scoville értékével. Főzésnél ez pedig olyan érzés, mintha egy kiló TNT-vel a kezedben mászkálnál egy aknamezőn. Óvatosnak kell lenni.

A célt azt hiszem elértük. A végeredmény egy igazi megosztó, rétegsör lett. Valaki vagy szereti vagy nem, köztes állapot nincs. Ez egy hamisítatlan tüzes, mélyvörös sörkülönlegesség. Csíp, de nem bánt, még a fogyasztható kategóriában marad, megőrizve sör mivoltát és magában hordozza az egzotikus paprikák aromáit és zamatait. Magas alkoholtartalma miatt, meccsnézéshez, strandoláshoz, randizáshoz, vadászatra és agyműtétekhez nem ajánljuk. Viszont kiváló gasztronómiai élmény, ha van időnk nyugodtan elkortyolgatni és figyelni rá! Aztán, ha megismertük, tudni fogjuk, mikor kell felbontani egy palackkal.

Forrás: sernevelde.hu

  • Alkohol v/v% 8,3
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Nincsen tartósítva, élő sör
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét