
Lactoferm joghurtkultúra 1-5 L tejhez
Lactoferm® joghurtkultúra.
Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.
1-5 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez.
Lactoferm® joghurtkultúra.
Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.
1-5 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez.
Lactoferm® joghurtkultúra.
Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.
1-5 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez.
Melegítsük fel a házitejet 90 °C-ra, majd hűtsük vissza 47°C-ra ( ez a hőkezelés).
A kultúrát vegyük ki a hűtőből és kb 10 perc melegedés után keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd keverjük hozzá a többi tejünkhöz. 4-6 órán keresztül tartsuk a tejet kb. 47°C-on.
( Joghurtkészítő gépet, esetleg egy kicsit átalakított aszalót is használhatunk a melegen tartáshoz, de jobb híján a dunsztolás is megteszi).
4-6 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük hűtőszekrénybe és néhány órát hidegen pihentessük még.
A hűtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.
A kész joghurból, ha elteszünk két három evőkanállal, akkor a következő joghurt készítésénél elég azt belekeverni a tejbe, nem kell új kultúrát használnunk. Ezt maximum 6-7-szer használhatjuk újra.
Kövessen minket