Egy 1533-ban hozott rendelet megtiltotta a sörfőzést a nyári hónapok során. Ez megmagyarázza, miért főzték az aromás malátás sör tartalékokat márciusban, hogy aztán jeges pincékben tárolják: az úgynevezett Märzen sörnek egészen az új, októberi szezonig ki kellett tartania.
Jellemzők:
Egy speciális cefrézési eljárás alkalmaznak nagy mennyiségű kristály malátával, innen ered a borostyán sárga szín és az erős aroma.
Ízjegyek:
Karamell szín, jó habkorona. A kandiscukor és narancshéj illatával. Kellemesen felhabzik a szájban, íze pedig száraz. A kenyér, sült gesztenye és karamell aromáját egy kiegyensúlyozott keserű jegy egészíti ki. Tömör utóízt mutat.
A következők mellé javasoljuk:
• Pörkölt, pl. zöldségpörkölt baconnel • Szárnyasok, pl. házi kacsasült csicsókával, sült fürj mell • Gombaételek, pl. gombarizottó
Kövessen minket