Serforrás - Corvinus Rex (0,33l)

Corvinus Rex - Tokaji Aszúval Ászkolt különleges kézműves sör.

Bővebb leírás

SOR--00293

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

650,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Corvinus Rex - Tokaji Aszúval Ászkolt különleges kézműves sör.

 

EREDET A világon egyedülálló különleges sört a 20 éve üzemelő SERFORRÁS manufaktúra állítja elő. Az eredeti ötlet Vaskó Györgytől, a manufaktúra tulajdonosától származik, aki jól ismert név a hazai sörgyártásban, mivel ő a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke. A végleges összetétel és technológiai folyamat kifejlesztésében jelentős szerepet vállaltak - Hegyesiné dr. Vecseri Beáta egyetemi adjunktus, a Budapesti Corvinus Egyetem Sör - és Szeszipari Tanszék docense - Gabriel Rabek söripari mérnök, Weihenstephan University

Kezdetben a sör a KORTY nevet kapta, adódóan a miskolci KORTYOLDA söröző és étterem nevéből, amit a manufaktúra üzemeltet és ahol a sör először került csapra. A nemzetközi színrelépésnél viszont a név kiejtése és idegen nyelvre fordított értelmezése körülményesnek bizonyult, ebből adódóan a sör a latin eredetű ám magyar történelmi vonatkozású CORVINUS REX névre lett átkeresztelve. A CORVINUS REX sör EREDETVÉDELEM alá vonása folyamatban van.

ÖSSZETÉTEL A különleges sör Tokaji aszú és hernádvölgyi maláta házasításából miskolci karsztvíz hozzáadásával készült. Üstben történő fejlődése során semmilyen ízokozó és mesterséges anyagot nem kapott. Az egyedülálló selymes és mégis markáns íz megőrzése érdekében a sör nem került pasztőrözésre, eltarthatósága mégis meghaladja az egy évet a különleges összetételnek és magas alkoholtartalomnak köszönhetően. Alkoholtartalma 5,6%, erjesztés előtt 14°B.

JELLEMZŐK A CORVINUS REX sör rubinvörös, sejtelmesen csillogó ital. A sörökénél tartósabb, dús, fehér hab díszíti. Illatában az aszúsodott szőlőszemek és a komló könnyed aromája fedezhető fel. Az íze zamatos, üde, gyümölcsös, lágy-kesernyés háttértámogatással. Ötvöződik benne a Tokaji aszú aromagazdagsága és a sör szénsavas könnyedsége. Fogyasztása kis kortyonként 5-10 °C hőmérsékletre hűtve ajánlott. A CORVINUS REX sör több európai nemzetközi sörverseny és degusztáció díjnyertese.

  • Alkohol v/v% 5,6%
  • Kezdeti extrakttartalom 14B
  • Erjesztési eljárás fenékerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűrt
  • Tartósítás Hőkezelt/pasztőrözött
  • Kiszerelés (liter) 0,33
  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 10C

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét