Bakancslista '6 - Ella (0,33l)

Világos felsőerjesztésű ameriaki IPA, ausztrál Ella komlóval.

Bővebb leírás

SOR--00253

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

650,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Irány a kenguruk földje!

Kedves sörbarátok, megérkezett Bakancslista sorozatunk legújabb tagja. Olyannyira megérkezett, hogy már a tegnapi nap során is összefuthattatok vele kocsmákban, boltokban. Három amerikai komló után elhagytuk a Yakima völgyet - nem, minket nem tiltottak ki, még visszamegyünk - és a Hop Products Australia komlóföldjei felé vettük az irányt.

Ők termelik a Galaxy komlót is, ám ezúttal egy teljesen más jellegű terméküket szemeltük ki, mégpedig a mifelénk kevésbé ismert Ellát. Családfáját tekintve a Galaxy féltestvére, mivel édesanyja ugyanaz az ausztrál komló, ám az Ella egy másik apától fogant, nem a Perlétől, hanem a szintén német Spalttól. Tovább bonyolítva a dolgot az is, hogy az Ellát lánykori nevén Stellának hívták, ám ezt nem vette jó néven a belga sörfőzde, így az első két betű eltűnt a nevéből.

Azt gondolhatnánk, hogy ha ennyire hasonló komlók keresztezéséből származik, akkor hasonlítani fog a Galaxyhoz. Ehhez képest az ízskála ellentétes oldalán helyezkedik el, az Ellában nincsenek jelen a gyümölcsös jegyek, annál inkább megtalálhatóak benne az európai nemeskomlókra emlékeztető intenzív virágos, közepesen fűszeres ízek, aromák. Illata kicsit édeskés, ízében menta és ánizs is fellelhető. Nem egy szokásos IPA lett, de egyedi, izgalmas, egzotikus.

Forrás: https://www.facebook.com/rothbeer

  • Alkohol v/v% 6,5%
  • Komlók Ella
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Nincsen tartósítva, élő sör
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét