Fehér Nyúl - Rafa (0,33l)

6,8%-os citromos sour IPA

Bővebb leírás

SOR--00893

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

1 190,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

"

Fehér Nyúl + SirBolts - RAFA
Limoncello ihletésű sour IPA laktózzal és citromhéjjal

Limoncello ihletés:
Első meghatározó gasztroélmény Burano-ban, egy csak helyiek látogatta trattoria-ban, ahol Rafael segített, rendelt 5-6 féle remek fogást...maradandp emlék! Fizettünk, indultunk, de a tulaj nem engedett el, míg 1-1 limoncello-t nem iszunk meg az ajtóban. Mert az kell!
A sör a limoncello utánérzése, ami édeskés, kissé alkoholos és nagyon citromos.
Ezért a laktóz, hogy kis testet, édességet adjon. Ezért a citromhéj, hogy a citromolaj fűszerezzen. Ezért sour (savanyított), hogy fanyar legyen.

Sour IPA:
IPA folyik mindenhonnan, jól be is álltunk a sorba, de csavartunk kicsit rajta. Savanyítottuk...malátával. A malátából kinyertük a cukrot és a cukros levet 36 órán át állni hagytuk a főzőházban, amihez alapmalátát adtunk, a malátán természetes módon van Lactobacilus, ami tejsavas erjedést indít be, ugyan olyat, mint a káposzta-, kovászos uborka savanyítás. Esik a pH, savasabb lesz a cukros lé.

Ez után ugyanúgy főztük tovább, mint más sört. Forraltuk, rengeteg komlót (Amarillo, Centenniel, Citra, Simcoe) adtunk hozzá, angol élesztővel erjesztettük, majd a hidegkomlózót megpakoltuk komlóval és bio citrom frissen reszelt héjjával.
Nem érleltük, hogy minél frissebben kerüljön a söntésekbe, ahonnan reméljük hamar ki is fogy, mert az erősen komlózott söröket frissen kell inni, a tárolgatással csak fárad, öregszik és oda a sok komló adta illat és íz...

RAFA:
Rafael kollégám volt a guide-om első gasztroélményemkor, ennyi jár neki."

  • Alkohol v/v% 6,8%
  • Keserűségfok (IBU) 48
  • Komlók Amarillo, Centennial, Citra, Simcoe
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Pasztőrözetlen
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét