Alcotec - Double Snake C48 Turbo fajélesztő csomag

SZESZ00020

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

1 590,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Amit ez a fajélesztő nem erjeszt meg, az nem erjeszthető.

Akár 21% alkoholtartalmú cefre készíthető vele. Cukorcefréhez is használható. A legkedveltebb fajélesztőnk, élesztőtápot is tartalmaz.

Új csomagolás, javított összetétel, 1%-kal jobb kihozatal!

Ez a vevőink által legkedveltebb turbó élesztőnk, mellyel 48 óra alatt 14% alkohol tartalmú, 5 napon belül 19%, 7 napon belül pedig 21% is lehet a cefre alkoholtartalma. Élesztőtápot is tartalmaz, ezért élesztőtáp plusz hozzáadása még hibás gyümölcs esetében sem szükséges.

Használható cukorcefréhez és gyümölcscefréhez is. Ez a turbó élesztő 20 és 32°C közötti hőmérsékleten erjeszt a legjobban.

Cukorcefre receptje
Öntsön 6 kg cukrot egy 30 literes cefréző hordóba, majd adjon hozzá 10 liter meleg, legalább 35°C-os vizet. Kevergesse addig, amíg a cukor maradék nélkül fel nem oldódik a vízben, majd öntsön hozzá további 11 liter meleg vizet és keverje össze. Ha már 30°C alá hűlt a víz, bontsa ki az alcotec 48 turbó élesztőt és borítsa a zacskó teljes tartalmát a cefrébe. Zárja le a cefréző hordót és tegye rá a vízzel megtöltött kotyogót. 20-25°C-os hőmérsékleten 2 nap alatt 14%-os, 5 nap alatt 8 kg cukorral 19%-os, 7 napon belül pedig 9 kg cukorral akár 21% alkoholtartalmú cefrét kap. Ez a mennyiség lepárlás és higítás után kb. 8 liter 40%-os, vodka jellegű alkoholnak felel meg.

Figyelem! A turbó élesztő nagyon gyorsan és igen intenzíven erjeszt, ezért a cefre hirtelen habosodik fel. Ha nem elég nagy a cefrézőhordó (a cefrézőhordó biztonsággal legfeljebb 2/3 részéig tölthető), inkább ne tegyen rá kotyogót, mert a kifutó cefre adott esetben eltömheti a kotyogót és túlnyomást képezhet a hordóban, mely veszélyes.

Tipp: a cukorcefréhez adhat például bodza- vagy akácvirágot is.

1 tasak 25 liter cefréhez elegendő.

Használható 40 liter víz + 12 kg cukor arányban is, ilyenkor 14%-os alkoholt kap 7 nap alatt.

Optimalizált kombináció fajélesztőből, enzimből, élesztő tápsóból és ásványi anyagokból.

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét