Bakancslista '7 - Mittelfrüher (0,33l)

Világos felsőerjesztésű IPA, német Hallertauer Mittelfrüh komlóval.

Bővebb leírás

SOR--00310

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

650,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Bakancslista #7 – Mittelfrüher

And now something completely different!

Kedves Sörbarátok, meglett hát az elveszett bárány, megérkezett single-hop sorozatunk sorrendben nyolcadik tagja, a Bakancslista 7-es. Volt egy kis logisztikai problémánk, ezért a nyolcas beelőzte, de most helyre állt a világ rendje!

Mikor IPA-ról beszélünk, szinte mindenkinek a citrusos amerikai komlók jutnak az eszébe, rutinosabb Bakancslista fogyasztók ismernek már néhány ausztrál vagy új-zélandi fajtát is. Ezek a kézműves sörök “sztár komlói”, pedig legtöbbjüket csak pár éve dobták piacra. És mi van az európai komlófajtákkal, melyeket több száz éve termesztenek már az öreg kontinensen? Mi van a négy nemes komlóval, a Spalttal, a Tettnangerrel, a Saazzal és a Hallertauerrel? Ha ezeket nem a hagyományos módon adagoljuk, hanem egy IPA-t főzünk belőlük, akkor milyen sört kapunk?

Ennek jártunk utána. Kiválasztottuk hát a “legnemesebb nemes komlót”, a Hallertauer Mittelfrühert, annak is a legjobb termőterületről származó “Finest Selection” változatát és lefőztük vele a szokásos IPA receptünket. Egészen érdekes végeredményt kaptunk! Illatában és ízében szépen hozza azt a fűszeres, virágos, kissé gyümölcsös és enyhén citrusos karaktert, amit sörfőző berkekben nemes komló jellegként emlegetünk. Keserűsége visszafogott, mivel alfa-sav tartalma harmada, negyede a szokásos IPA komlóknak. Abban biztosak vagyunk, hogy nem találtuk fel a spanyol viaszt és új sörünket kóstolva nem fogják tömegével átírni a sörfőzdék az IPA receptjeiket, de egy főzetet mindenképpen megért a dolog, bátran ajánljuk!

Forras: https://www.facebook.com/rothbeer 

  • Alkohol v/v% 6,5%
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Nincsen tartósítva, élő sör
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét