Rothbeer - Gose 'n' Roses (0,33l)

4,8%-os Gose

Bővebb leírás

SOR--00913

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

790,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

"Apollo 1-es kísérlet : Gose ‘N’ Roses

Apollo programunk első fellövéséhez érkezett, a sör amit bemutatunk pedig nem más mint egy gose. A gose is egyike volt azon német regionális sörfajtának amelyek bár sok száz éves múltra tekintenek vissza, de napjainkra teljesen eltűntek vagy csak egy – egy helyi főzde kínálatában szerepelnek főleg hagyományápolás céljából. A nemzetközi kraftsör mozgalom azonban pár éve megtalálta magának ezt a különleges búzasört és soha nem látott népszerűségnek örvend napjainkban.

Miért is ilyen népszerű a gose? Egy könnyű, világos savanyított búzasörről van szó, amelyet korianderrel fűszereznek, tehát valahol a belga witbier és a berliner weisse között van félúton. Amitől igazán érdekessé válik az a só. Gosslar városa ahonnan a gose ered a sóbányáiról volt híres. A só egy része beleoldódott a talajvízbe és a helyi víz enyhén sós íze a sörben is megjelenik. Ebben a tekintetben egyedülálló ez a sörfajta, de véleményünk szerint ez még kevés lett volna a modern kori sikeréhez. Amitől a kraft sör világában is népszerűvé vált a gose az szerintünk az, hogy nagyon jó alapsör gyümölcsök és fűszerek használatához. A mi fantáziánkat is ez izgatta, a sok ötlet és kísérlet után választásunk a hibiszkuszra esett. A hibiszkusz tea kellemesen fanyar savanyúsága remekül passzol a gose sós-savanykás ízvilágához, ráadásul a hibiszkusz hűsítő hatása tovább fokozza a búzasör frissítő, szomjoltó jellegét. A hibiszkusz nem csak a sör ízében mutatkozik meg hanem a színébe is beleszól, enyhén vöröses, már-már rózsaszín színűre festette az amúgy szalmasárga goset. Erre utal a Gose ‘N’ Roses elnevezés. A sós íz eléréséhez természetesen rózsaszín himalája sót tettünk a sörbe, kár lett volna kihagyni ezt a magas labdát.

Az Apollo-1 sikere a savanyú , a só, a koriander és a hibiszkusz megfelelő arányán múlik. Egyik sem lóghat ki a többi közül, de mindegyiknek meg kell jelennie a sör ízében. "

Forrás: https://www.facebook.com/rothbeer

  • Alkohol v/v% 4.8%
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Nincsen tartósítva, élő sör
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét