Mad Scientist - Smooth Hoperator (0,33l)

6%-os New England IPA

Bővebb leírás

SOR--00717

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

850,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

"Ennél a stílusnál nincs hangsúly fektetve a küllemre. A new england ipák között vannak olyanok, amik úgy néznek ki, mint egy pohár baracklé. Lassan már piaci tendenciának mondható, hogy a küllemre egyre kevesebb hangsúlyt fektetnek. Vagyishát nem hoznak kompromisszumokat azért, hogy szebb legyen a sör. A négy fő pontból minden a másik háromról szól. 

Aroma: A főszerep természetesen a komlóké. A komlókombinációknál mi mindig azokra az aromákra szeretnénk kihegyezni a dolgot, amik közösen megjelennek a komlókban. Ezek után igyekszünk úgy választani, hogy a variánsok egyedi tulajdonságai szépen egészítsék ki a közös pontot. A Smooth Hoperatornál használt amarillo és citra komlók közös pontja a grapefruit és a sárgadinnye. E köré a középpont köré gyűlnek össze a kiegészítő aromák, mint a narancs, citrom, lime, őszibarack, sárgabarack, egres, marakuja, mangó, ananász és a licsi. 

Íz: Az aroma már eléggé előfeszítette az érzékszerveket, és itt nagyjából azt kapja az ember, amire számít. Az egyetlen dolog ami meglepő lehet, hogy nem társul kifejezetten erős keserűség az aromákhoz. A komlókeserűség ennél a stílusnál félig-meddig melléktermék, inkább lefelé próbáljuk különböző technikákkal szorítani, csak ugye a nagy mennyiségű komló miatt valamennyi mindenképpen lesz. 60-70 körüli az IBU, ami jónak számít, mert ennyi komlóval 200 is simán lehetne. 

Kortyérzet: A kortyérzet szintén kardinális pont ennél a típusnál. A vízkezelés és a malátaalap megtervezésénél minden figyelmünket arra fordítottuk, hogy a lehető legkrémesebb, legcsúszósabb érzetet keltse a sör fogyasztása. Ideális esetben érezhetően lágyabb egy 'klasszikus' ipánál, majdnem olyan érzés lesz, mint gyümölcslevet inni."


forrás: facebook

  • Alkohol v/v% 6%
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Pasztőrözetlen
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét