Mad Scientist - CCP-550 (0,33l)

5,5%-os, kókuszos, kávés robust porter.

Bővebb leírás

SOR--00693

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

790,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

"A CCP-550 egy robust porter, ami az azóta már piacon lévő CP-550 nevű sörünk elvetelmültebbverziója. Na, de hogy félreértés ne essék, ezt főztük hamarabb =) Csak ez egy kicsit makrancosabb. 

Stílusában a portert nem szabad összetéveszteni a jóval töményebb testvérével a stouttal. A klasszikus porterek 4-5%-osak szoktak lenni, és alapvetően - ahogy azt a nevéből gondolhatjuk - könnyedén iható, nem túl szénsavas, krémes barna ale sörök. Mi egy picit mentünk ennél feljebb - mert nem erre ment ki a játék - a maga 5.5%-ával a CCP-550 nevű alkotás már a robust porter kategóriába tartozik. A robust elnevezés ellenére azonban még mindig nem egy olajos, viaszos testességű fekete szirupot kapunk majd a poharunkba, hanem sokkal inkább egy egyensúlyra törekvő közepes testű krémes nedűt, ami opcionálisan egész estés társ is tud lenni. 

A sör különlegessége, hogy egy hosszabb érési idejű, karakteresebb élesztővel erjesztettük, valamint pörkölt kókuszon érleltük két hónapig tartályban. Alapvetően egy szenvedélysörről van szó, ahol a saját határainkat feszegettük. Az Indonéziából érkezett kókusz lepörkölt állapotban kellett, hogy bejusson a steril erjesztőtartályba, ami eléggé lekorlátozta a lehetőségeinket. Végül az otthoni kicsi sütőben tudtunk higiénikus körülményeket teremteni, és 200 grammosával pörköltük három tepsiben szimultán. Ez egy laza 30 órát vett igénybe, ami után az üzemből kettőnknél két hétig kókuszillat volt. Na itt azt hittük, hogy túl vagyunk a nehezén, de aztán rájöttünk, hogy egy talicskányi pörkölt kókuszt egy nyomás alatt lévő tartályba bejuttatni még legalább hasonló móka. Két nap alatt azonban ez is meglett. Mi pedig két hónapig el is felejtettük azt a tartályt. 

Amikor úgy éreztük, hogy beérett a sör, akkor jöttünk rá, hogy a buli tovább folytatódik. A kókusz olyan szinten begyógyult a tartály aljába, mintha befalaztuk volna a csöveket. Az első hordó 2 óra alatt jött ki, mi pedig gyorsan kiszámoltuk, hogy ideje felkötni magunkat egy kókuszpálmára. Tett tettet követett, és végül kiszerelésre került a porterünk, valamint megfogant bennünk az elképzelés, hogy milyen szép élete is lehet egy olyan sörfőzdének, aki aromákkal dolgozik. Mint mondjuk a monyó... a rumaromás enzimporterével... Ne hagyjátok, hogy a karib tenger felett repülő drón videofelvétele elcsavarja a fejeteket! 
 "


forrás: facebook

  • Alkohol v/v% 5,5%
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Pasztőrözetlen
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét