Mad Scientist - Burton Ale 1 (0,33l)

5,8%-os, angol típusú burton ale.

Bővebb leírás

SOR--00660

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

690,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

"A klasszikus burton ale még az IPA megjelenése előtt volt sztársör Angliában. Erősen alkoholos, erősen komlós és egyesek szerint a sörfőző vizek közül a legkeményebb (legmagasabb szulfáttartalmú), Burton on trent-i vízzel jól összejátszó, nagyon karakteres élesztő jellemzi. Egy-két burton ale olyan erős volt, hogy ma már inkább árpaborként (barley wine) ismerjük.

A mi verziónk ennek a stílusnak egy modernebb, közérthetőbb változata kíván lenni, egy mild burton ale. Alapanyag tekintetében egészen erjedésig maradtunk a klasszikusoknál. Alapmalátának a maláták királyát, az angol maris ottert használtuk, komlóból a szintén klasszikus angol komlónak számító east kent goldingst, élesztőből pedig a White Labs San diegoi laboratóriuma szaporított fel nekünk egy kis igazi Burton on trenti élesztőt. Kőbányán a főzővizünk alapból elég kemény, magas szulfáttartalommal. A sört vízlágyítás nélkül főztük le.

A modern verzióknál hidegkomlózni is lehet. Mi ezt most megtettük, és egy pici csavart belevíve, egy angol mellé egy amerikai komlót is tettünk hozzá. Azt, hogy melyiket, az legyen műhelytitok =)
"


forrás: facebook

  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Pasztőrözetlen
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét