VIK - Caprino Olasz kecskesajtkultúra 10 Liter tejhez

A Caprino az olaszok tradicionális kecskesajtja. Kecsketejből készül.

Caprino olasz kecskesajtkultúra 10 L tejhez.

Bővebb leírás

SAJT-00067

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

550,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

A Caprino az olaszok tradicionális kecskesajtja. Kecsketejből készül.

Caprino olasz kecskesajtkultúra 10 L tejhez. 

Caprino Olasz kecskesajtkultúra 10 Liter tejhez (1330)

 

A csomag tartalma 10 liter kecsketejhez elegendő baktériumkultúra keveréket tartalmaz. Hűtőgépben tárolva kb 1 évig eltartható.

Felhasználás előtt vegyük ki a hűtőgépből, majd legalább 5 perc melegedés után keverjük össze egy kevés langyos vizzel,

majd beleöntjük és jól elkeverjük 10 liter jó minőségű, 44°C-os, hőkezelt házi kecsketejhez.

Adjunk hozzá kb 1 g vízben felodott kálcium kloridot is.

A tejet jól elkeverjük, majd amikor a hőmérséklet visszaesett 38°C-ra, keverjünk hozzá tejoltót is

Kb. 30 perc múlva az alvadékunk megkeményedik, megszilárdul.

Az alvadékot vágjuk 8-10 cm-es kockákra, 10 perc múlva dió nagyságúra, majd  10 perc elteltével öntsük le a savót.

Az alvadékot szedjük át sajtformákba.

sajtformákat jól töltsük tele, mert az alvadék, az ülepedés végére, közel harmadára összeesik.

1 óra elteltével fordítsuk meg először, majd félóránként ismét át kell forgatnunk  még néhányszor.

Az első forgatásig a hőmérséklet 32-35 °C legyen, majd a negyedik forgatás után levihetjük 15 °C-ra.

Kb. 16-20 óra múlva a sajtokat kivesszük a formából és minden oldalát finoman besózzuk. Ne használjunk jódozott sót.

 

Az érlelést 8°C-on, legalább 80 % páratartalom mellett, legalább 2- hétig végezzük.

Az érlelés alatt naponta forgassuk meg a sajtokat.

Figyeljünk nagyon a páratartalomra és a hőfok pontos betartására.

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét