Bakancslista '5 - Citra (0,33l)

Világos felsőerjesztésű ameriaki IPA, Citra komlóval.

Bővebb leírás

SOR--00227

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

650,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Megérkezett Bakancslistánk immáron ötödik tagja, mely a nagyszerű Citra komlóval készült! A Simcoe és az Amarillo mellett a harmadik legnépszerűbb amerikai komlóról van szó, szintén a Yakima völgyből, a Hop Breeding Company jóvoltából.

2008-ban dobták először piacra, előkelő családból származik. Apai ágon a legnemesebb német nemeskomló, a Hallertauer Mittelfrüher fémjelzi, míg anyai ágon a szintén nemes német Tettnanger, az angol Brewers Gold és további, ismeretlen fajták keresztezéséből származik. Az eredmény egy magas illóolaj és alfasav tartalmú, vagyis keserű- és aromakomlózáshoz is kiváló fajta. Főképp az utóbbi az izgalmas számunkra. A Citrában mindenki kiérezheti kedvenc egzotikus gyümölcsét, a legtöbb leírás legalább 5-6 félét is megemlít: grapefruit, sárgadinnye, lime, egres, maracuja, licsi stb… Szóval citrusos, trópusi gyümölcsös és meglehetősen összetett. Amennyiben meg szeretnénk viccelni sörcimboráinkat vagy a lányok előtt villogtatnánk sörtudásunkkal, akkor válogathatunk még az alábbi listából is:http://www.edenkert.hu/gyumolcs/egzotikus-gyumolcsok/finom-egzotikus-gyumolcsok/3662/
Éreztek benne egy kis mangosztánt?:) Ahogy melegszik, előjön a durián illata is.

Érdemes összekóstolni például a Credo-val, amelyben szintén csak Citra található, de a teste a karakteresebb müncheni malátára épül. Úgy tudom a Sötét Bunkóban is van belőle bőven, vagy hogy egy ismert külföldi példát is említsünk ott van a Sierra Nevada Torpedoja is.

A Citrával zárjuk háromrészes amerika kitérőnket, ahol a siker és csillogás útját választottuk, hiszen a legfelkapottabb komlókat mutattuk be. Ezután ismét vad vizekre evezünk majd, kimozdulunk komfortzónánkból, de hogy hova, azt természetesen még nem árulhatjuk el. 

Forrás: https://www.facebook.com/rothbeer

  • Alkohol v/v% 6,5%
  • Komlók Citra
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Nincsen tartósítva, élő sör
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét