Balkezes - Bagoly (0,33l)

8,8%-os újhullámos baltic porter.

Bővebb leírás

SOR--00949

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

1 090,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Bagoly - Baltic Porter. 8,8%

"Nagyon azon voltunk, hogy a jelenkori magyar sörfőzők közül mi tegyünk először baltic portert a portfólióba - ez nem jött össze*. viszont felületes piackutatás után azt láttuk, hogy van itt egy rés, és már rövid távon is durva profitot realizálhatunk ha kihozunk egy erős sötét lágert....
frászt, a Bagoly megint egy szerelemgyerek. vagy madár. sör, na. rákattantunk, kigyúrtuk, és itt van végre.

?BALTIC PORTER?


18. század vége, de inkább 19. század, a balti tengert körülölelő államokban divatos, a klasszikus porter mintájára helyileg elérhető alapanyagokból készített sör. a brit porternél erősebb (hideg van!), édeskésebb, malátahangsúlyos, és ale helyett többnyire lágerélesztővel készült. testes, de jól iható, gyakran nyílt alkoholossággal, és a festőmaláták szabados használatából eredő égett keserűséget sem kerülő, de a helyi - nem csak melós - ízlésének tökre megfelelő ital ez. mármint klasszikus formájában
modern, "craft" verziói megtartják az alkoholt de hátrébb tolják, az édesség is marad, komplexen malátásak, gyakran krémesebbek, és a prosztó égett-pörkölt-keserűség helyett szofisztikáltabbá válik a sötét karakter. nem ritka a határozott medvecukros, melaszos íz, pörkölt jegyek és karamell, aszalt gyümölcs, bogyók, késő őszi táj, reggeli fagyok, norvégmintás pulcsi, ilyenek.

A BALKEZES BAGOLY


mindent megkóstoltunk amit értünk - főleg lengyel és észt verziókhoz jutottunk hozzá - megtartottuk ami tetszett és elvetettük ami nem. a mi megoldásunk nem a bivaly kategória, a klasszikus Bagoly 8,8 százalék, arany középút. a lengyel kollégák lehet megmosolyogják a 0,33-as palackot, náluk 0,5 a standard - mondjuk a tripla IPAból is. a maláták kiválasztása és arányainak megtalálása volt a kihívás, és úgy érezzük ezt sikerült a házi főzet felskálázása után is megtartani. cél volt, hogy az alkoholt kordában tartsuk, legyen komplex de jól iható, az édesség picit pikáns, és határozottan legyen jelen a sör, az első kortytól a lecsengésig. hagytuk teret a cifrázott verzióknak később - nem titok, hogy lesz ilyen, jól áll a stílusnak.
lágerezni pedig egy nemes dolog. jó minőségű élesztővel meg pláne.

?MIÉRT BAGOLY?


szerettünk volna végre egy magyar nevű sört, és a Bagoly régi ötlet volt a listán ha sötétebb irányba megyünk valamikor. elkezdtünk dolgozni a recepten és a megjelenésen is, és szembejött egy animált videoklip a kétezres évek közepéről, ami eléggé rányomta a hangulatát az egész projektre, mondhatni ihlette a sört. megjelenésben is jó lett volna ha ez jelen van, fel is kerestük a rendezőt aki tök lelkes volt, de mindenféle jogi katyvasz miatt végül nem sikerült pont AZT megszerezni, így maradtunk az OLYANnál. megpályáztattuk, és végül megkaptuk amit szerettünk volna - a mi baglyunk Bihari Eszter munkája, köszönjük."

  • Alkohol v/v% 8,8%
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűretlen
  • Tartósítás Nincsen tartósítva, élő sör
  • Kiszerelés (liter) 0,33

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét