Paulaner Thurn und Taxis rozssör (0,5l)

Félbarna rozssör

Bővebb leírás

SOR--00030

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

650,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Rozs malátából főzött borostyán színű sör, mely számos értékes vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Fűszeres aromájának köszönhetően fogyasztása felejthetetlen élményt nyújt. Bátran ajánljuk ízletes ételekhez, vegetáriánus ételekhez és salátákhoz is. (Alc. 5,0 %)

 

Thurn und Taxis története

A Cornelo dei Tassó-i Taxis (borzot jelent) család a XV. Században alapította meg a postaszolgálatot észak-Itáliában, majd nem sokkal később az osztrák Alpokban. Harminc-negyven éven belül Európa összes fontosabb központja közt jártak a Taxis-család postakocsijai. Ezek a járatok aztán nemcsak levelet, de csomagokat és embereket is szállítottak, majd lassan az első turisták is ezeken a postakocsikon kezdtek szétrajzani Európában.

Ám a 19. század nemzetállamai a posta-állomásokat kivétel nélkül államosították. Az idő közben Thurn (torony) und Taxis-ra bővült, immár dúsgazdag, bajor hercegi családot meglegyintette az elmúlás és a csőd szele. Ők nem nézték tétlenül a végzetet, hanem új befektetést kerestek, és egyebek közt nekiálltak, hogy felvásárolják a német sörfőzdéket. A huszadik század elejére már vagy százhúsz sörfőzdéjük volt, melynek a központja a bajorországi Schierlingben székelt. A sörfőzés is igen jövedelmezően alakulhatott, mert a család a mai napig dúsgazdag. 1996-ban az egész sörszekciót eladták a Paulanernek, mely cég megtartotta a márkanevet és a gyárakat, hanem a mai napig főzik a jellegzetes Thurn und Taxis sörkínálat fajtáit, melyek közül is a legérdekesebb a Roggen, azaz rozs-sör.

Eredeti cikk: Thurn und Taxis története

  • Alkohol v/v% 5,3%
  • Energiatartalom (kcal) 47 Kcal/100 ml, 197 KJ/100 ml
  • Összetevők: víz, rozsmaláta, árpamaláta, búzamaláta, komló, komlókivonat, sörélesztő
  • Kezdeti extrakttartalom 12,5 B
  • Erjesztési eljárás felsőerjedésű
  • Élesztőtartalom Szűrt
  • Tartósítás Hőkezelt/pasztőrözött
  • Kiszerelés (liter) 0,5
Osztályozás 
Péter
2013.11.29.

Kedvenc söröm

A pauláner búzára nálam rátesz még egy lapáttal. A rozs növeli a sör komplexitását. Már többször éreztem úgy hogy tökéletes.

Írja meg véleményét !

Írja meg véleményét

Írja meg véleményét