Kategóriák

Gyártók

Sajtkészítés.hu

Hírlevél

Danisco - Choozit Star 26 (Lyo 50 DCU) Teljes nézet

Danisco - Choozit Star 26 (Lyo 50 DCU)

Gyúrt sajtokhoz való kultúra.

Bővebb leírás

SAJT-00055

Termék elérhetőség: ez a termék jelenleg nincs készleten,


Értesíts engem, mikor elérhető

5 300,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Hevített gyúrt sajtokhoz (pl. parenyica, mozzarella)

Jellemzői: a Danisco kínálatában ez a ‚CSÚCSTERMÉK‘ hevített-gyúrt sajtokhoz, rendkívül gyors, 40 oC-fokon a kultúrázástól számított 3 és fél órán belül nyújtható a sajttésztaCHOOZITTM sajtkultúra, fagyasztva szárított (liofilizált) formában

Kiszerelési egység: 50 DCU
1 tasak 1.000 liter tejhez

Termofil kultúra, amely Streptococcus salivarius subsp. thermophilus törzsek koncentrált keverékét tartalmazza, fagyasztva szárított formában. Kifejezetten hevített gyúrt sajtok gyártására fejlesztették.

Rendkívül gyors a savanyítóképessége; a kultúrával gyárott termék garantáltan megfelel a hevített gyúrt sajtokkal szemben támasztott speciális követelményeknek (nyúlás és "terülő-képesség”); az alacsony fehérjebontásnak köszönhetően nő a termék szavatossági ideje

 ÖSSZETÉTEL:Streptococcus thermophilus

 ADAGOLÁS:

Termék:Beoltási mennyiség: Parenyica, mozzarella, pizza-sajt: 5,0 DCU / 100 liter tej

 Beoltási hőfok: 32 oC – 42 oC között. A termékhez savanyodási görbét mellékelünk.

ÚTMUTATÓ AZ ALKALMAZÁSRA:

Tárolás hőfok 4 oC fokon, száraz körülmények között. A zacskót nyitás előtt 30 – 60 percig tartsák szobahőmérsékleten.. Amennyiben ennél hosszabb ideig tárolják a kultúrát szobahőmérsékleten, csökken az aktivitás.

Felhasználás előtt ellenőrizzék, hogy a kultúra por alakban van-e ? – amennyiben nem, a termék nem felhasználható.

GMO STÁTUSZ:nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat

Általános információk:

A Danisco® néven ismert kultúrák gyártója a DuPont Nutrition & Health. E termékeket a világ számos országában használják sajt, joghurt és egyéb tejtermékek-féleségek előállításához. A CHOOZIT a sajtgyártáshoz ajánlott kultúrák gyűjtőneve.
* A DCU (azaz Danisco Culture Unit): a gyártó által megadott egység, amely

- a tasakban elhelyezett kultúra aktivitását mutatja,
 s amelyben a javasolt adagolást a gyártó megadja.
A tasakokon a nettó súly gr-ban is feltűntetésre kerül.


Írja meg véleményét

Írja meg véleményét