Kategóriák

Gyártók

Sajtkészítés.hu

Hírlevél

Danisco - Probat 222 (10 DCU) Teljes nézet

Danisco - Probat 222 (10 DCU)

Mezofil aromaképző kultúra.

Rendelésre!

Bővebb leírás

SAJT-00044

1 500,00 Ft

Vásárlók, akik ezt a terméket megvettél:

Előző
Következő

Jellemzői:

  • gyorsan savanyít
  • jelentős mennyiségű aromát és CO2- t (gázt) termel
  • első sorban tejföl, túró, friss (pl. gomolya) és félkemény sajtok készítéséhez

Fagyasztva szárított (liofilizált) formában, kiszerelési egység:  10 DCU

1 tasak ca. 50 - 100 liter tejhez

A Probat 222 mezofil kultúra, mely gyorsan savanyít és jelentős mennyiségű aromát és CO2–t (azaz gázt) termel. Az aromatermelésnek  köszönhetően kellemesen vajas aromájú, ízletes végterméket kapunk,  a gáztermelésnek köszönhetően pedig nagyobb mennyiségű lyuk képződik a sajtban.

A kultúra kíválóan alkalmas tejföl, túró valamint friss sajtok (pl. gomolya, crème fraîche) készítéséhez, kékpenésszel érő sajtokhoz valamint félkemény sajtokhoz, melyeknél nagy mennyiségű lyuk kialakítása a cél (pl. nagylyukú sajt,  röglyukas sajt - pl. tilsit/óvári)

ÖSSZETÉTEL:

Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis    , Leuconostoc mesenteroides subsp. cremosis     

ADAGOLÁSI PÉLDÁK:

Savanyított tejtermékek (pl. tejföl) és író:             10 – 20 DCU /  100 liter

Friss sajt (pl. gomolya)    5 – 20 DCU /  100 liter

Félkemény sajt (pl : tilsiti/óvári) :15 -  30 DCU /  100 liter

Vaj:20 -  50 DCU /  100 liter

TÁROLÁSI HŐMÉRSÉKLET :  ≤ - 20 °C

ÚTMUTATÓ AZ ALKALMAZÁSRA:

A zacskó felbontása előtt  a nyitási  felület  (ca. 70%-s) ethanollal fertőtlenítendő ; ezt követően adják a kultúrát közvetlenül a pasztörizált tejhez.  A végtermék egyenletes minőségének érdekében ajánlatos a zacskó teljes tartalmát egyszerre felhasználni.

GMO STÁTUSZ:  nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat



Írja meg véleményét

Írja meg véleményét